Ελληνικά
Gamereactor
αξιολογήσεις
Duck Detective: The Secret Salami

Duck Detective: The Secret Salami

Το Happy Broccoli δείχνει πολλές δυνατότητες, αλλά ενώ όλες οι ιδέες είναι καλές, η εκτέλεση υστερεί.

HQ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω δηλώνοντας ότι η κεντρική ιδέα πίσω από Duck Detective: The Secret Salami, είναι αρκετά λαμπρή. Αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί, καθώς αυτή η κριτική θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί παραπονεμένη, επειδή παρόλο που ο προγραμματιστής Happy Broccoli Games έχει το σωστό πρότυπο, έναν έντονο συνδυασμό αισθητικών, αφηγηματικών και μηχανικών στοιχείων, ο συνδετικός ιστός μεταξύ τους είναι απλά πολύ ασύνδετος για να το συστήσει ολόψυχα.

Στο Duck Detective είστε, παραδόξως, ο ντετέκτιβ πάπιας Eugene McQuaklin, σε έναν κόσμο ανθρωπόμορφων ζώων με το καλύτερο στυλ της Pixar. Πρόσφατα πέρασε ένα βάναυσο διαζύγιο λόγω εθισμού στο λευκό ψωμί (ναι, αυτό είναι ένα θέμα που διατρέχει όλο το παιχνίδι) και χρειάζεται μια υπόθεση για να τον αποσπάσει από την καταθλιπτική ζωή του, καθώς και χρήματα για την ημέρα και το δρόμο.

Ξαφνικά, μια τέτοια υπόθεση εμφανίζεται από έναν μυστηριώδη υπάλληλο της εταιρείας λεωφορείων Bearbus και σπεύδετε εκεί για να δείτε τι συμβαίνει. Εδώ είναι επίσης που βρίσκεστε στα ίχνη του The Salami Bandit, ο οποίος παίζει τους διάφορους υπαλλήλους του Bearbus ο ένας εναντίον του άλλου, και στη συνέχεια ξεκινά το κυνήγι άγριου θησαυρού. Εναπόκειται σε εσάς να εντοπίσετε τον ληστή, γιατί είστε... Λοιπόν, Duck Detective.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:
Duck Detective: The Secret Salami

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί μια ισομετρική προοπτική και σταδιακά κινείστε μέσα από το Bearbus, παίρνοντας συνέντευξη από ένα σχετικά περιορισμένο καστ χαρακτήρων. Καθώς η υπόθεση γίνεται πιο περίπλοκη, αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερα δωμάτια και, σε γενικές γραμμές, θα παρουσιάζετε συνεχώς τους ίδιους χαρακτήρες με νέες πληροφορίες που συλλέγονται, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε νέες αποκαλύψεις. Αυτό συμβαίνει μέσα από μια σειρά σχετικά προκαθορισμένων συστημάτων που, ενώ εξασφαλίζουν την αίσθηση ότι είστε ντετέκτιβ στα ίχνη της υπόθεσης, δεν μπορούν να χειραγωγηθούν ή να οργανωθούν με δημιουργικό τρόπο.

Ο κύριος μηχανισμός παιχνιδιού είναι, σε ένα πιο δομικό επίπεδο, η συλλογή λέξεων, αυτές οι λέξεις προέρχονται από την παρατήρηση των υπόπτων, την εξέταση των προσωπικών τους αντικειμένων ή την υποβολή συγκεκριμένων ερωτήσεων. Αυτές οι λέξεις μπορούν στη συνέχεια να προστεθούν στο σημειωματάριό σας, φέρνοντάς σας πιο κοντά σε μια πραγματική λύση. Αυτό δεν είναι κακή ιδέα, γιατί σχηματίζοντας τις προτάσεις μόνοι σας αισθάνεστε σαν να ξετυλίγετε σταδιακά το μυστήριο μόνοι σας και είναι αρκετά ικανοποιητικό να έχετε κατανοήσει μια πτυχή της συνολικής υπόθεσης στο βαθμό που συμπληρώνετε γρήγορα όλες τις σωστές λέξεις σε μια αδιάκοπη ακολουθία.

Το πρόβλημα είναι ότι το παιχνίδι δεν παρακολουθεί τι έχουν πραγματικά πει αυτοί οι χαρακτήρες και τι πραγματικά συμβαίνει. Έχετε μόνο τα λόγια σας, τα οποία, κατανεμημένα, μπορεί να είναι τόσο ήπια όσο τα ονόματα μεμονωμένων εργαζομένων, και στη συνέχεια έχετε μια μάλλον επιφανειακή συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που περιγράφεται μόνο με ένα σύντομο σημείωμα. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι δεν σας δίνει μια ικανοποιητική επισκόπηση των πλαισίων στα οποία σας έχουν βάλει οι υπάλληλοι και έτσι μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε καθαρή εικασία επειδή δεν έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να λύσετε τους γρίφους που σας παρουσιάζει το παιχνίδι. Οι λεγόμενες «Αφαιρέσεις» είναι μια εξαιρετική ιδέα που δυστυχώς καταρρέει γρήγορα όταν τα άλλα συστήματα του παιχνιδιού δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Υπάρχει μια επισκόπηση των «Υπόπτων», για παράδειγμα. Αλλά εδώ μπορείτε να πάρετε μόνο τρεις γενικές επικεφαλίδες για κάθε χαρακτήρα, όπως ο Rufus ο επιστάτης είναι «οπαδός επιστημονικής φαντασίας», είναι «πρακτικό άτομο» και είναι «επιστάτης». Ναι, αυτές οι τρεις πληροφορίες είναι χρήσιμες σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει περίληψη του τι έχω μιλήσει με τον Rufus ή τι μαθαίνω αργότερα για τις σχέσεις του με τους άλλους υπαλλήλους, με τον Bearbus γενικά ή με τις ενέργειες του The Salami Bandits. Αυτό γίνεται πιο απογοητευτικό γύρω στα μισά του δρόμου, όπου ο κώδικας που πρέπει να σπάσετε είναι ποιος έχει παρουσιάσει τι δώρα σε έναν υπάλληλο που ονομάζεται Sophie. Απλά δεν σας δίνονται αρκετά για να συνεχίσετε, και το μόνο πράγμα που έχει να προσφέρει η McQuaklin είναι ότι πιθανότατα θα ήταν έξυπνο να «μιλήσετε με τους υπαλλήλους». Ευχαριστώ για αυτό, πάπια.

Duck Detective: The Secret Salami

Το παιχνίδι διαρκεί λίγο περισσότερο από τρεις ώρες και αποτελείται μόνο από αυτή τη μία περίπτωση. Όλα λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικούς χώρους, οπότε η όλη ιδέα της χρήσης μιας καμπαρντίνας στη βροχή με ένα νουάρ soundtrack καταρρέει αρκετά γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει εικονογραφία νουάρ στον μάλλον ζεστό χώρο εργασίας του Bearbus. Η όλη νουάρ ιδέα καταλαμβάνει γρήγορα χώρο στο πίσω μέρος του δωματίου και δεν έρχεται ποτέ μπροστά. Θα μπορούσα εύκολα να φανταστώ ένα μυστήριο που διαδραματίζεται σε ένα πιο φιλικό προς τους ντετέκτιβ περιβάλλον, κατά προτίμηση με διαφορετικά κτίρια για να προσφέρει μεγαλύτερη αισθητική ποικιλία. Αλλά το παιχνίδι παντρεύεται γρήγορα με αυτήν την τοποθεσία, και ως αποτέλεσμα, είναι λίγο τραβηγμένο.

Αλλά και πάλι, όλες οι ιδέες είναι εδώ. Τα ανθρωπόμορφα ζώα είναι πάντα ένας διασκεδαστικός, ιδιόμορφος τρόπος για να παίξετε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά χαρακτήρων, η ρύθμιση με λέξεις στο σημειωματάριο θα μπορούσε εύκολα να γίνει ένα πιο εμπεριστατωμένο παζλ με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία για τον παίκτη και τόσο η φωνητική δράση όσο και τα γραφικά που μοιάζουν με Paper Mario είναι σωστά.

Αλλά το Duck Detective υπολείπεται, παρόλο που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο. Δεν είναι κακό, αλλά το όλο θέμα μυρίζει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, και πραγματικά ελπίζω Happy Broccoli να έχει την ευκαιρία να δώσει σε αυτή τη φόρμουλα μια άλλη ευκαιρία, επειδή η ιδέα είναι εντελώς λαμπρή. Είναι επίσης πολύ καλύτερο από το πραγματικό παιχνίδι που ξεπήδησε από αυτό.

06 Gamereactor Greece
6 / 10
+
Στερεές ιδέες παντού. Μεγάλη αισθητική στυλ. Η λέξη παζλ λειτουργεί μερικές φορές.
-
Δεν πηγαίνει αρκετά μακριά προς την κατεύθυνση του νουάρ. Στερείται φινέτσας στην εκτέλεση των ιδεών. Λίγο πολύ γραμμικό για το είδος.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Related texts

Duck Detective: The Secret Salami Score

Duck Detective: The Secret Salami

ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ. Γράφτηκε από Magnus Groth-Andersen

Το Happy Broccoli δείχνει πολλές δυνατότητες, αλλά ενώ όλες οι ιδέες είναι καλές, η εκτέλεση υστερεί.



Φόρτωση ακόλουθου περιεχομένου