Ελληνικά
Gamereactor
αξιολογήσεις
Paper Mario: The Thousand Year Door

Paper Mario: The Thousand Year Door

Έκπληξη, έκπληξη, το remake της Nintendo για ένα κλασικό Mario RPG είναι πολύ καλό!

HQ

Μετά το Super Mario RPG και το Mario vs. Donkey Kong, το τελευταίο remake της Nintendo για έναν κλασικό τίτλο Mario έρχεται με τη μορφή της συνέχειας του Paper Mario, The Thousand Year Door. Ο Mario επιστρέφει στον 2D εαυτό του και, όπως μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε από τον τίτλο του παιχνιδιού, κυνηγάει την Πόρτα των Χιλίων Ετών.

Λοιπόν, ακριβέστερα, αυτός και η ετερόκλητη ομάδα του κυνηγούν επτά Κρυστάλλινα Αστέρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν την πόρτα. Ο καταλύτης για αυτό το ταξίδι, όπως και για τις περισσότερες από τις περιπέτειες του Mario, είναι μια αιχμάλωτη πριγκίπισσα ροδάκινο, αλλά αντί να φτάσει σε αυτήν αυτή τη φορά, μάχεται για να ξεπεράσει παραδοσιακούς και όχι τόσο παραδοσιακούς εχθρούς σε μια σειρά από σκηνικές μάχες και να εξερευνήσει το εικονογραφημένο βιβλίο που ζωντανεύει που είναι ο κόσμος γύρω του.

Paper Mario: The Thousand Year DoorPaper Mario: The Thousand Year Door

Καθώς σαλπάρετε για το Rogueport - τον κεντρικό κόμβο της ιστορίας του παιχνιδιού και από όπου ξεκινά το ταξίδι σας - σας υποδέχονται αμέσως φωτεινά, ζωντανά γραφικά που φέρνουν τον κόσμο σε έναν υπερβολικό τύπο ζωής που υπάρχει μόνο σε βιβλία, θεατρικά έργα και κινούμενα σχέδια. Όλα αυτά τα στυλ συνδυάζονται υπέροχα στο Paper Mario: The Thousand Year Door και τα ενημερωμένα γραφικά είναι μια άμεση απόλαυση για τα μάτια. Δεν είναι μόνο το γραφικό φόντο που φαίνεται όμορφο, καθώς έχει γίνει πολλή δουλειά για να ζωντανέψουν και οι χαρακτήρες. Ο Mario δεν ήταν ποτέ τόσο γοητευτικός όσο στον 2D εαυτό του, όπου το στόμα του ανοίγει διάπλατα σε κάθε νέα ανακάλυψη και αφού κερδίσει κάθε μάχη γυρίζει για να αντιμετωπίσει τον παίκτη με ένα μεγάλο μπράβο. Πολλές από τις εκφράσεις είναι μικρότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι αισθητές και δείχνουν ότι έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στο να φέρει αυτό το RPG σε πιο σύγχρονα πρότυπα.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Μιλώντας για τους χαρακτήρες, δεν είναι μόνο η εμφάνισή τους που λάμπει σε αυτό το παιχνίδι. Ως επί το πλείστον σιωπηλός πρωταγωνιστής (εκτός από τα συνηθισμένα wa-hoos σας), ο Mario μένει λίγο στο περιθώριο, αλλά πολλοί από τους NPC, τους συμπαίκτες στο πάρτι, ακόμη και τους κακούς θα σας διασκεδάσουν. Παρά τη 2D φύση τους, κανείς δεν πέφτει ποτέ πραγματικά σε αυτό το RPG και κάθε άτομο, πιγκουίνος, Koopa και Goomba που συναντάτε στην πορεία είναι γεμάτο προσωπικότητα. Ο διάλογος είναι μια μεγάλη βοήθεια εδώ, και ενώ ο όγκος του κειμένου που θα διαβάσετε σε αυτήν την περιπέτεια Mario είναι σημαντικός, είναι γεμάτος με γρήγορο χιούμορ και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες χαρακτήρων που κρατούν την αφήγηση όρθια ακόμα και στις πιο αργές στιγμές της.

Paper Mario: The Thousand Year DoorPaper Mario: The Thousand Year Door

Η ιστορία του Paper Mario: The Thousand Year Door χωρίζεται σε κεφάλαια, καθένα από τα οποία ακολουθεί την περιπέτειά σας καθώς ξεκινάτε να αιχμαλωτίσετε ένα από τα επτά Κρυστάλλινα Αστέρια. Όπως και με άλλα παρόμοια αντικείμενα σε μια ταινία περιπέτειας, ένα παιχνίδι ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα αστέρια εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντάς σας από το ατελείωτο σκοτάδι της πόλης του λυκόφωτος σε μια αρένα μάχης στον ουρανό. Κάθε κεφάλαιο είναι μια μικρότερη, ολοκληρωμένη περιπέτεια από μόνο του και οι περιοχές είναι γεμάτες πράγματα που μπορείτε να ανακαλύψετε στην πορεία. Με την ολοκλήρωση κάθε κεφαλαίου, ο Mario θα αποκτήσει μέλη της ομάδας, power-ups και ικανότητες εμπνευσμένες από χαρτί, οι οποίες μπορούν να ξεκλειδώσουν περαιτέρω περιοχές του παιχνιδιού και να σας βοηθήσουν να νικήσετε ορισμένους γρίφους.

Το χάρτινο αεροπλάνο, το πλοίο και άλλες δυνάμεις εφαρμόζονται τόσο δημιουργικά που είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε από αυτά. Αν και δεν χρησιμοποιούνται όλες οι ικανότητες χαρτιού εξίσου (το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις περισσότερες από τις ικανότητες των συναδέλφων σας), παρέχουν συνεπείς και εφευρετικές λύσεις σε γρίφους που ανταμείβουν τη δημιουργική σκέψη. Το gameplay χωρίζεται αρκετά καθαρά μεταξύ εξερεύνησης και μάχης, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα μόνο σε ένα cutscene ή αν συναντήσετε έναν τυχαίο εχθρό έξω. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μάχη σας μεταφέρει σε ένα σκηνικό περιβάλλον, γεμάτο με σκηνικά και φωτισμό που μπορούν να πέσουν σε εσάς και τους αντιπάλους, καθώς και σε ένα κοινό που πρέπει να εντυπωσιάσετε χτυπώντας τις κινήσεις σας την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Ο Mario είναι εξοπλισμένος όχι μόνο με τα παπούτσια του σε αυτό το παιχνίδι, αλλά έχει επίσης πρόσβαση σε ένα σφυρί για όταν αντιμετωπίζετε έναν εχθρό που δεν μπορείτε να πηδήξετε. Τόσο τα παπούτσια όσο και το σφυρί σας αναβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά και μέσω των σημάτων σας μπορείτε επίσης να τους παραχωρήσετε ειδικές κινήσεις για να προκαλέσετε περισσότερη ζημιά ή να προκαλέσετε καταστάσεις σε έναν εχθρό. Ο επιλεγμένος συνεργάτης σας έχει επίσης τη δική του σειρά επιθέσεων, από το κέλυφος του Koops που μπορεί να περάσει μέσα από κάθε εχθρό στο έδαφος μέχρι την τεράστια έκρηξη ζημιάς του Bobbery. Τα αντικείμενα που μαζεύετε είναι επίσης πολύ χρήσιμα σε ένα τσίμπημα, είτε για να σας θεραπεύσουν είτε για να προκαλέσουν κάποια ζημιά σε όλους τους τομείς. Τέλος, υπάρχουν επίσης ειδικές κινήσεις στις οποίες έχετε πρόσβαση όσο περισσότερα Κρυστάλλινα Αστέρια συλλέγετε. Μπορούν να κάνουν κάθε είδους πράγματα, από το να σας δώσουν τεράστια buffs στην επίθεση και την άμυνα μέχρι να ακινητοποιήσουν όλους στη σκηνή.

Paper Mario: The Thousand Year DoorPaper Mario: The Thousand Year Door

Μεγάλο μέρος της μάχης του Paper Mario: The Thousand Year Door αφορά το πάτημα του σωστού κουμπιού την κατάλληλη στιγμή. Πατήστε A όταν πρόκειται να ποδοπατήσετε έναν εχθρό και παίρνετε ένα άλλο stomp δωρεάν. Κρατήστε πίσω το ραβδί μέχρι να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα και θα κάνετε τη μεγαλύτερη ζημιά με το σφυρί σας. Η λίστα συνεχίζεται και δεν είναι μόνο για επιθέσεις. Εάν πατήσετε το πλήκτρο A όταν κάτι πρόκειται να σας χτυπήσει, μπορείτε να αναιρέσετε μέρος της ζημιάς με έναν φρουρό. Ένας Superguard απαιτεί πολύ καλύτερο συγχρονισμό και το πάτημα του κουμπιού B, αλλά θα προκαλέσει ζημιά σε έναν εχθρό. Υπάρχει ένα αξιοπρεπές βάθος εδώ, και οι μάχες αφεντικών είναι μια θορυβώδης ποσότητα καλής διασκέδασης εξαιτίας αυτού, αλλά οι πιο τακτικές συναντήσεις αρχίζουν να γίνονται λίγο μπαγιάτικες. Το Paper Mario: The Thousand Year Door είναι ένας αρκετά μακρύς τίτλος, και μέχρι το τέλος άρχισα να παραλείπω όσες περισσότερες συναντήσεις μπορούσα, καθώς η μονοτονία του να χτυπάς κάθε εχθρό με ένα σφυρί γινόταν πολύ δυνατή.

Διαφορετικά, το Paper Mario: The Thousand Year Door είναι ένα φανταστικό RPG που ξεχωρίζει ως ένα μοναδικό στολίδι του είδους. Δεν φοβάται να είναι ιδιότροπο και παράξενο, ούτε συμβιβάζεται με το να ζωντανέψει το θέμα ενός παιχνιδιού Paper Mario με τις ενδιαφέρουσες ικανότητες και τους μηχανισμούς του. Οι χαρακτήρες κάνουν πραγματικά αυτό το παιχνίδι ολοκληρωμένο και το γράψιμό τους με διασκέδασε ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο αργών ρυθμών της ιστορίας. Μια αξιόλογη πρόταση για κάθε οπαδό του υδραυλικού ή για όποιον θέλει να δοκιμάσει ένα διαφορετικό στυλ RPG.

Paper Mario: The Thousand Year Door
09 Gamereactor Greece
9 / 10
+
Τα υπέροχα γραφικά, η μουσική, ο ήχος, οι χαρακτήρες και οι διάλογοι είναι πολύ καλογραμμένοι
-
Η μάχη γίνεται πολύ μονότονη κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Related texts

Paper Mario: The Thousand Year Door Score

Paper Mario: The Thousand Year Door

ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ. Γράφτηκε από Alex Hopley

Έκπληξη, έκπληξη, το remake της Nintendo για ένα κλασικό Mario RPG είναι πολύ καλό!

Μερικοί παίκτες παραπονιούνται για αλλαγή διαλόγου στο Paper Mario: The Thousand Year Door

Μερικοί παίκτες παραπονιούνται για αλλαγή διαλόγου στο Paper Mario: The Thousand Year Door

ΕΙΔΉΣΕΙΣ. Γράφτηκε από Alberto Garrido

Φαίνεται ότι ορισμένοι «παίκτες» χρειάζονται τις προσβολές και ορισμένες αμφισβητήσιμες συμπεριφορές για να παραμείνουν προκειμένου να διατηρήσουν την ουσία του παιχνιδιού.Φόρτωση ακόλουθου περιεχομένου