Ελληνικά
Gamereactor
άρθρα
Pikmin 4

Pikmin 4 Οδηγός για να είσαι ο καλύτερος ανιχνευτής στο Σώμα Διάσωσης

Ένας οδηγός στρατηγικής που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις βελτιώσεις στο σύστημα παιχνιδιών και να ξεπεράσετε τις νέες προκλήσεις με ευελιξία και φιλοσοφία Dandori.

HQ

Η τριλογία της τελευταίας μεγάλης ιδέας του Shigeru Miyamoto, ολοκληρώθηκε πριν από δέκα χρόνια με αυτό που ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τη σειρά. Επομένως, εκπλαγήκαμε πολύ ευχάριστα όταν είδαμε ότι το Pikmin 4 είναι ακόμα καλύτερο από τους προκατόχους του.

Πιο όμορφο, πιο ολοκληρωμένο, πιο ποικίλο, πιο διασκεδαστικό; Οι περιπέτειές σας εξερευνώντας μικρά φυσικά οικόπεδα, ακόμη και ανθρώπινους εσωτερικούς χώρους στη Γη με τον προσωπικό σας αστροναύτη είναι μια από τις πιο ευχάριστες και χαλαρωτικές εμπειρίες του καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια τούρτα.

Αν θέλετε να είστε ο καλύτερος ανιχνευτής στο Rescue Squad για να βρείτε τον Olimar και να ολοκληρώσετε το παιχνίδι 100% (προειδοποιήστε ότι υπάρχει πολύ πρόσθετο περιεχόμενο μετά το πρώτο τέλος και τους τίτλους) όχι μόνο θα χρειαστεί να αναπτύξετε τις καλύτερες στρατηγικές χρησιμοποιώντας το μάντρα του Dandori, αλλά θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το Pikmin 4 στη σειρά: νέα στοιχεία ελέγχου, χρησιμοποιώντας Oatchi, συντομεύσεις και πολλά άλλα.

Ο ίδιος ο Miyamoto-san όρισε τον όρο ως εξής: Dandori:

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

"Το ονομάζουμε "Dandori" στα ιαπωνικά: στρατηγικός σχεδιασμός, ανάπτυξη και διοίκηση pikmin."

Και έτσι το εξηγούν στο παιχνίδι:

"Dandori είναι η διαδικασία του σχεδιασμού των πραγμάτων εκ των προτέρων και της αποτελεσματικής εργασίας για την εκτέλεση των σχεδίων."

ΟΔΗΓΟΣ: Οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα Dandori για Pikmin 4

Έχετε ήδη φορέσει το κράνος σας και έχετε καθαρίσει τη σφυρίχτρα του σάλιου σας; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Μην κολλάτε σε νέα κρεμμύδια: υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να αποκτήσετε νέα Pikmins.

"Πού είναι το κρεμμύδι των παγωμένων Pikmins;" "Πώς μπορώ να πάρω το μπλε κρεμμύδι;" "Πού είναι τα λευκά και μοβ Pikmins;"

Είναι πολύ, πολύ πιθανό να κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις στη μέση του παιχνιδιού, αλλά μην ανησυχείτε γιατί το παιχνίδι προσφέρει πολλές απαντήσεις.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Για παράδειγμα, το πρώτο μπλε κρεμμύδι που συναντάτε μοιάζει με αυγό στο Sun-Speckled Terrace, αλλά καθώς δεν μπορείτε να πάρετε το Oatchi μαζί σας χάρη σε ορισμένα εμπόδια στο δρόμο, μπορεί να μην έχετε τα 20 μπλε Pikmins για να το μεταφέρετε στο κύριο κρεμμύδι για συγχώνευση.

Στην πραγματικότητα, σε μια μεταγενέστερη περιοχή (στο Serene Shores, σε εκείνη την περιοχή σχεδόν καλυμμένη με νερό) υπάρχει ένα δεύτερο μπλε κρεμμύδι που είναι πιο προσιτό (υπάρχουν επίσης δύο κίτρινα κρεμμύδια, για παράδειγμα, αν χάσετε το πρώτο), αλλά αν θέλετε να το πάρετε στο Sun-Speckled Terrace μπορείτε να πάρετε περισσότερα μπλε Pikmins χωρίς να έχετε το κρεμμύδι τους στις σπηλιές. Υπάρχουν πάντα επιπλέον επιλογές στις σήραγγες για το Pikmin εάν σας λείπει το κρεμμύδι τους. Αυτό είναι το κόλπο για εκείνους τους τύπους Pikmins για τους οποίους δεν έχετε ακόμα κρεμμύδια (συνήθως μπλε και παγωμένα). Πιθανότατα θα τα πάρετε μόνο στις σπηλιές μέχρι να δείτε το πρώτο τέλος. , όπως λευκό (δηλητήριο), φτερωτό (ιπτάμενο), μοβ (δύναμη 10) ή πετρώδες (βράχος).

Υπάρχουν δύο ή τρία σημεία σε συγκεκριμένες περιοχές όπου μπορείτε πραγματικά, πραγματικά να χρησιμοποιήσετε πολλά παγωμένα Pikmins για να παγώσετε μεγάλες λίμνες νερού, είτε για να μεταφέρετε πράγματα με Oatchi και μη μπλε Pikmins πάνω από την παγωμένη επιφάνεια, είτε για να σκοτώσετε εύκολα ένα σωρό εχθρούς νερού. Σε κάθε περίπτωση, εφαρμόστε τις παραπάνω συμβουλές και πάρτε έναν καλό πληθυσμό παγωμένων Pikmins στις σπηλιές, γιατί μόνο στην περιοχή Hero's Hideaway (στην κατάψυξη, φυσικά) θα μπορέσετε να πάρετε στα χέρια σας το Icy Onion και έτσι να μπορέσετε να δημιουργήσετε πολλά παγωμένα Pikmins απορροφώντας πέταλα λουλουδιών και πεσμένους εχθρούς.

Γενικά: εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να στρατολογήσετε όλα τα άγρια Pikmins από τις σπηλιές, χρησιμοποιήστε κάθε λουλούδι που φυτρώνει για να μετατρέψετε τα πιο κοινά Pikmins στους σπανιότερους τύπους και μην κολλήσετε στο να πάρετε "το επόμενο κρεμμύδι" με την πρώτη προσπάθεια.

Μόλις παρακολουθήσετε τις πιστώσεις, θα βρείτε τα κρεμμύδια που λείπουν στις επιπλέον περιοχές. Δηλαδή:

Το μαύρο κρεμμύδι για την πέτρα Pikmins μπορεί να βρεθεί στο Giant's Hearth, το πρώτο επίπεδο μετά τη διάσωση του Olimar και σε αναζήτηση του Luis μετά το πρώτο τέλος και τους τίτλους.

Κάθε φορά που βλέπετε ένα flarlic, πάρτε το!

Αυτά τα είδη ανοιχτών κρεμμυδιών ονομάζονται flarlics. Σε αντίθεση με τα χρωματιστά κρεμμύδια, δεν σας επιτρέπουν να βλαστήσετε νέους τύπους Pikmin, αλλά αυξάνουν τη συνολική χωρητικότητα του κρεμμυδιού σας κατά 10, όχι για αποθήκευση, η οποία είναι άπειρη, αλλά για προμήθεια. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό Pikmins που μπορείτε να βγάλετε από το κρεμμύδι και να μεταφέρετε μαζί σας, μέχρι το μέγιστο των 100.

Και τι συμβαίνει όταν φτάσετε τα 100; Λοιπόν, όπως και τα κρεμμύδια, υπάρχουν περισσότερα flarlics από ό, τι χρειάζεστε για να σας δώσει ελευθερία με τη σειρά προόδου μέσα από το παιχνίδι. Μόλις αυξήσετε στα 100 Pikmins, τα επόμενα λίγα flarlics που απορροφάτε θα προκαλέσουν το κρεμμύδι να παράγει νέκταρ για να ανθίσει τα Pikmins σας (ή να θεραπεύσει το Oatchi) και επίσης κόκκινο νέκταρ για να δημιουργήσει πικάντικο σπρέι.

Ο Oatchi μπορεί να μεταφέρει τον Pikmins μόνος του

Εάν παίζετε με τον Oatchi μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και μάθετε την εντολή "Alternate Pikmin/Oatchi", ίσως πιστεύετε ότι οι Pikmins θα παραμείνουν πάντα με τον χαρακτήρα σας και ότι ο Oatchi μπορεί να ενεργήσει μόνο μόνος του. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια: ο Oatchi έχει τη δική του σφυρίχτρα (καλά, φλοιός φαίνεται) και μπορεί να μεταφέρει τον Pikmin στην πλάτη του για να τα πετάξει, καθώς και, με μια αναβάθμιση, να τα βγάλει από το έδαφος. Για να διευκολύνετε την κοινή χρήση των Pikmins μεταξύ του Oatchi και του χαρακτήρα σας στις εργασίες που πρέπει να εκτελέσουν παράλληλα, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από το ακόλουθο σημείο...

Απομνημόνευση των σύνθετων στοιχείων ελέγχου για τη διασπορά και τη γραμμή φόρμας

Εάν κρατήσετε πατημένο το Y και μετακινήσετε τον αριστερό μοχλό προς τα πάνω, θα μπορείτε να Scatter τα Pikmins για να τα διαχωρίσετε με βάση το χρώμα. Καθώς το μέγιστο που μπορείτε να μεταφέρετε είναι τρεις διαφορετικοί τύποι, το εξοπλισμένο χρώμα θα παραμείνει μαζί σας και τα άλλα δύο θα σχηματίσουν τακτοποιημένες ομάδες αριστερά και δεξιά. Αυτό είναι εξαιρετικό για να κάνετε μια εργασία με τα πόδια με συγκεκριμένο τύπο για να αποφύγετε τον κίνδυνο (π.χ. αν θέλετε να πάτε στο νερό χωρίς να κολυμπήσετε με Oatchi) και έτσι ώστε ο σκύλος να μπορεί να πάρει μερικά συγκεκριμένα Pikmins μαζί του.

Από την άλλη, Form line είναι επίσης πολύ χρήσιμη: μόλις λάβετε την εκπαιδευτική τρομπέτα Russ' R&D, κρατήστε πατημένο το ZL και μετακινήστε τον δεξιό μοχλό για να μετακινήσετε μια ολόκληρη διμοιρία Pikmins. Νομίζατε ότι αυτή η εντολή αφαιρέθηκε από το παιχνίδι;! Φυσικά, αυτό είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του νέκταρ ή την αποφυγή ορισμένων εχθρών και κινδύνων.

Βελτιώστε απότομα το φορτίο του Oatchi και επεκτείνετε τη μπάρα υγείας του

Για να επιβιώσετε σε μερικές σπηλιές θα πρέπει να αγοράσετε από τον Russ gadgets συγκεκριμένα αντικείμενα όπως το head torch (για να δείτε καλύτερα στο σκοτάδι) ή τις διάφορες στοιχειακές αντιστάσεις στη φωτιά, το κρύο, τον ηλεκτρισμό ή το δηλητήριο, τόσο για τον Oatchi όσο και για τον χαρακτήρα σας. Αλλά αν δεν χρειάζεστε αυτά τα gadgets μόνο για τον επόμενο στόχο σας, μην τα αγοράσετε για τον εαυτό σας στην αρχή και επικεντρωθείτε στη βελτίωση του Oatchi.

Μπορείτε να δώσετε πρώτες ύλες στον ίδιο τον Russ για να επεκτείνετε τη μπάρα υγείας του δίποδου σκύλου και σας προτείνουμε να το κάνετε το συντομότερο δυνατό, επειδή θα είναι πιο εκτεθειμένος σε δαγκώματα και τσιμπήματα εχθρών από τον χαρακτήρα σας και δεν θέλετε να λιποθυμήσει. Επίσης, καθώς κερδίζετε πόντους XP για την Oatchi διασώζοντας περισσότερους ναυαγούς, μιλήστε με τον Captain Shepherd και επιλέξτε "Εκπαίδευση" για να τους επενδύσετε σε διαφορετικές δεξιότητες. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση αναβαθμίζοντας τη Δύναμη του Oatchi (ώστε να μην χρειάζεστε τόσα πολλά αντικείμενα μεταφοράς Pikmins) και, το πιο σημαντικό, το Charge, το οποίο είναι μια εξαιρετική κίνηση που σας επιτρέπει να εξοντώσετε μικρότερους εχθρούς και στη συνέχεια να χαστουκίσετε τους μεγάλους και να κάνετε όλους τους Pikmins να πηδήξουν από την πλάτη του για να επιτεθούν. Τι απόλαυση!

Από εκεί, θα πρέπει να βελτιώσετε το δάγκωμα όταν αρχίσετε να αφήνετε το Ochin μόνο του προστατεύοντας ζώνες ή Lumiknolls και ανάλογα με τη σειρά εξερεύνησης των διαφόρων προορισμών μπορεί να σας ενδιαφέρει να επιταχύνετε το κολύμπι ή το ρυθμό με τον οποίο τραβάει φυτεμένο Pikmin.

Πρώτα καθαρίστε τον χάρτη και ξεκλειδώστε τα σημεία για να μετακινήσετε τη βάση

Δεν έχει νόημα να φτάσετε πολύ μακριά στο Zone Exploration αν δεν αφήσετε όλα τα πιθανά μονοπάτια πίσω στη βάση μακριά από εχθρούς. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορεί να σας φανεί ότι οι Pikmins θα επιστρέψουν όπως ήρθατε, αλλά μπορεί, ανάλογα με τον τύπο τους, να αποφασίσουν να πάρουν μια συντόμευση ή μια διαφορετική διαδρομή και στην πορεία πιθανότατα θα επιτεθούν από εχθρούς που δεν έχετε εξαλείψει. Είναι καλύτερο να τα συνοδεύσετε τις πρώτες φορές στο Beagle ή στο Onion όταν μεταφέρουν τους πρώτους θησαυρούς και θηράματα, ώστε να μπορείτε να τα καλέσετε πίσω εάν προκύψει κίνδυνος.

Περιττό να πούμε ότι θα είναι πολύ πιο εκτεθειμένα όταν πηγαίνουν μόνα τους εμπρός και πίσω στη βάση για να πάρουν πρώτες ύλες και να τα μετατρέψουν σε πηλό για να τα φέρουν πίσω και να χτίσουν.

Είναι επίσης πολύ βολικό, αν έχετε αρκετό από το σωστό είδος Pikmins, να καθαρίσετε τις περιοχές όπου μπορείτε μετακινήσετε τη βάση. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό αυτού του παιχνιδιού και η αλλαγή είναι σχεδόν στιγμιαία, τόσο στις κύριες περιοχές όσο και στις σπηλιές, και σας επιτρέπει πολλές περισσότερες στρατηγικές επιλογές. Επιπλέον, όλα τα Pikmins που ήταν στη βάση ταξιδεύουν μαζί του αμέσως, ενώ εκείνα που ήταν στο δρόμο τους θα αλλάξουν αμέσως τον προορισμό τους. Αλλά όπως είπαμε: προσέξτε αν δεν έχετε καθαρίσει πρώτα τον χάρτη των σφαλμάτων.

Μιλήστε με όλους τους χαρακτήρες του στρατοπέδου και αναλάβετε δευτερεύουσες αποστολές για να πάρετε πρώτες ύλες.

Όταν μόλις σώσετε έναν ναυαγό, εμφανίζονται στο στρατόπεδο βάσης σας. Ο Captain Shepherd σας λέει ότι η αποστολή σας δεν τελειώνει όταν τους σώζετε: πρέπει να τους καλωσορίσετε και να τους ακούσετε, και αυτό ακριβώς δεν πρέπει να παραβλέψετε. Την πρώτη φορά που θα μιλήσετε με έναν NPC, ακόμα κι αν έχει ένα εικονίδιο θαυμασμού, θα συστηθεί και θα σας ευχαριστήσει για τη δουλειά σας. Θα χρειαστεί να μιλήσετε ξανά μαζί τους για να τους κάνετε να σας δώσουν τις αποστολές τους και πιθανότατα θα σας ανταμείψουν με πολύτιμες πρώτες ύλες καθώς ολοκληρώνετε τις αποστολές τους.

Προσαρμόστε τις γρήγορες ενέργειές σας

Οι Γρήγορες ενέργειες είναι συντομεύσεις για τη χρήση δεξιοτήτων ή αντικειμένων χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητήσετε στο αντίστοιχο μενού. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα και διαισθητικά σε ορισμένες αγχωτικές καταστάσεις, γι 'αυτό σας συνιστούμε να μεταβείτε στο μενού παύσης ("-") και στη συνέχεια στο "Γρήγορες ενέργειες".

Εμείς, για παράδειγμα, έχουμε την Χαλαρή κεραία κλήσης εκχωρημένη στο πάτημα του αριστερού μοχλού (μόλις ξεκλειδώσουμε και αποκτήσουμε αυτό το στοιχείο R&D από τον Russ, φυσικά), επειδή είναι μία από τις ενέργειες που θα εκτελέσετε περισσότερο στο παιχνίδι σας: καλώντας στη θέση σας όλα τα Pikmins που έχουν μείνει στο κρεμμύδι χωρίς εργασία, απλά ξαπλωμένη εκεί λούφα γύρω.

Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα, όπως το Super Spicy Spray για να σας δώσει ώθηση ενάντια σε πιο σκληρούς αρχηγούς ή πιο αργές εργασίες, και υπάρχει επίσης η κεραία κλήσης βάσης, η οποία τις τελευταίες στιγμές της ημέρας μπορεί να στείλει διάσπαρτα Pikmins στο κρεμμύδι ή μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν μετακινείτε τη βάση στο επίπεδο.

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι οι σχεδιαστές θα θέλουν να κρατήσουν το Drone scout εύχρηστο, ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό για να έχετε μια πανοραμική θέα πριν υπολογίσετε μια διαδρομή μέσω ενός νέου σεναρίου. Απλά προσέξτε τους κρυμμένους εχθρούς, είτε επειδή είναι θαμμένοι είτε επειδή συνδυάζονται με το περιβάλλον.

Τύποι Pikmins σε κάθε ζώνη και αριθμός διασώσεων, θησαυρών και κρεμμυδιών

Ξεκινήσαμε αυτόν τον οδηγό συνιστώντας σας να μην έχετε εμμονή με το επόμενο κρεμμύδι, σωστά; Λοιπόν, αν θέλετε να μάθετε τι είδους Pikmins μπορείτε να βρείτε σε κάθε χάρτη και στις σπηλιές τους, καθώς και τι πρέπει να συλλέξετε για να κάνετε το 100% των ζωνών και τελικά του παιχνιδιού, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα. Θυμηθείτε, παρεμπιπτόντως, ότι τα φλάρλικ που συλλέγετε υπολογίζονται ως κρεμμύδια.

Ηλιόλουστη βεράντα


 • Αυτόχθονες Pikmins: Κόκκινο, κίτρινο, παγωμένο

 • Διασώσεις: 7

 • Θησαυροί: 34

 • Κρεμμύδια: 4


Ανθισμένη Αρκαδία


 • Αυτόχθονες Pikmins: Κόκκινο, κίτρινο, μπλε, παγωμένο, πετρώδες

 • Διασώσεις: 9

 • Θησαυροί: 60

 • Κρεμμύδια: 3


Γαλήνιες ακτές


 • Αυτόχθονες Pikmins: Κόκκινο, μπλε, παγωμένο, φτερωτό, μοβ, λευκό

 • Διασώσεις: 10

 • Θησαυροί: 86 (Ελέγξτε κάτω από το έδαφος ή χρησιμοποιήστε ένα μετρητή θησαυρού για να βρείτε πολλούς από αυτούς)

 • Κρεμμύδια: 3


Το κρησφύγετο του ήρωα


 • Αυτόχθονες Pikmins: Icy, πετρώδης, μοβ, λευκό

 • Διασώσεις: 6

 • Θησαυροί: 86

 • Κρεμμύδια: 3


Εστία του γίγαντα


 • Αυτόχθονες Pikmins: Κόκκινο, πετρώδες, φτερωτό, μοβ, λευκό

 • Διασώσεις: 8

 • Θησαυροί: 55

 • Κρεμμύδια: 3


Αρχέγονο Thicket


 • Αυτόχθονες Pikmins: Κόκκινο, κίτρινο, μπλε, παγωμένο, φτερωτό, μοβ, μοβ, λευκό

 • Διασώσεις: 8

 • Θησαυροί: 589

 • Κρεμμύδια: 3

Related texts

0
Pikmin 4 Score

Pikmin 4

ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ. Γράφτηκε από Alex Hopley

Οι οπαδοί περίμεναν πάνω από μια δεκαετία για αυτό και η Nintendo φαίνεται να έχει ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τους.

0
Pikmin 4 Οδηγός για να είσαι ο καλύτερος ανιχνευτής στο Σώμα Διάσωσης

Pikmin 4 Οδηγός για να είσαι ο καλύτερος ανιχνευτής στο Σώμα Διάσωσης

ΆΡΘΡΟ. Γράφτηκε από David Caballero

Ένας οδηγός στρατηγικής που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις βελτιώσεις στο σύστημα παιχνιδιών και να ξεπεράσετε τις νέες προκλήσεις με ευελιξία και φιλοσοφία Dandori.

0
Pikmin 4: Πώς να παίξετε ως Olimar

Pikmin 4: Πώς να παίξετε ως Olimar

ΆΡΘΡΟ. Γράφτηκε από Alex Hopley

Ο Olimar μπορεί να παιχτεί στο τελευταίο παιχνίδι Pikmin, αλλά το να φτάσετε σε αυτόν μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.Φόρτωση ακόλουθου περιεχομένου