Ελληνικά
Gamereactor
αξιολογήσεις
Songs of Conquest

Songs of Conquest

Το turn-based παιχνίδι στρατηγικής του Lavapotion φεύγει από την Early Access, αλλά αξίζει τον χρόνο σας τώρα που βρίσκεται στην κατάσταση 1.0;

HQ

Υπάρχει ένα μεγάλο όφελος σε χρονιές όπως το 2024, όπου τα μεγάλα ονόματα και οι παίκτες έχουν ένα πιο αραιό και σπάνιο πρόγραμμα κυκλοφορίας, και αυτό είναι ότι ανοίγει την πόρτα για να αφιερώσετε το χρόνο σας σε indie παιχνίδια που διαφορετικά μπορεί να αποσιωπήσετε ή να μην έχετε το χρόνο να ζήσετε. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση που έχω συναντήσει με το Songs of Conquest του Lavapotion, καθώς ο Μάιος μου επέτρεψε να βουτήξω για άλλη μια φορά στα αναζωογονητικά indie νερά για να βιώσω πολύτιμους λίθους για τους οποίους συχνά δεν θα είχα το χρόνο και το χώρο.

HQ

Αυτό το παιχνίδι είναι λίγο από όλα. Από τη μία πλευρά, το Songs of Conquest είναι ένα RPG που έχει να κάνει με την εξερεύνηση ενός επιπέδου, την ολοκλήρωση αποστολών, την καταπολέμηση εχθρών, την απόκτηση εμπειρίας και τη βελτίωση του χαρακτήρα σας. Από την άλλη, είναι μια turn-based περιπέτεια στρατηγικής, με τις προσπάθειες εξερεύνησης να διαλύονται από ένα πραγματικό turn-based σύστημα και μια σουίτα μάχης που αφορά την καθοδήγηση μονάδων και στρατευμάτων σε έναν 3D εξαγωνικό πίνακα για να συντρίψετε τις αντίπαλες μονάδες ανά στροφή. Αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία διαχείρισης βασιλείου, μοναδικές και αλληλένδετες ιστορίες, συστήματα για πολλούς παίκτες και χαρακτηριστικά με επίκεντρο την κοινότητα που θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτό το παιχνίδι θα συνεχίσει να ζει πολύ καιρό μετά τη μετακίνηση του Lavapotion σε πιο πράσινα βοσκοτόπια.

Η λειτουργία καμπάνιας του Songs of Conquest, χάρη στα χρόνια ανάπτυξης Early Access, είναι πλέον μια αρκετά σημαντική προσπάθεια. Υπάρχουν τέσσερις ιστορίες για να διαλέξετε, καθεμία από τις οποίες περιστρέφεται γύρω από έναν διαφορετικό κύριο ήρωα με μια μοναδική αφήγηση που ακολουθούν. Υπάρχει μια πιο παραδοσιακή ιστορία ιπποτών και εκείνων με καθαρή καρδιά που προστατεύουν τους αδύναμους, περαιτέρω εμπνευσμένες ιστορίες για τους κατοίκους των βάλτων που ξεσηκώνονται για να οδηγήσουν έναν θίασο απελευθερωμένων σκλάβων στην ασφάλεια, μια άλλη για την επιστροφή μιας φατρίας στις ισχυρές μέρες του παρελθόντος και ούτω καθεξής. Κάθε μία από αυτές τις μοναδικές ιστορίες χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις και ενώ κάθε μία είναι ξεχωριστές ιστορίες (ή τραγούδια όπως θεωρούνται στο παιχνίδι), έχουν ορισμένα στοιχεία διασταύρωσης, όπως επαναλαμβανόμενους χαρακτήρες, τοποθεσίες, τύπους μονάδων και παρόμοια.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Όλες αυτές οι ιστορίες υποστηρίζονται με μια πολύ θεματική έννοια με άφθονη βαθιά αφήγηση, διάλογο, ακόμη και στοιχεία cutscene που μοιάζουν με βιβλίο ιστορίας. Η Lavapotion έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία μιας πλούσιας και ευρείας εμπειρίας καμπάνιας που θα διασκεδάσει για ώρες, αλλά δεν είναι όλα ηλιοφάνεια και ουράνια τόξα και υπάρχουν μερικοί λόξυγκας στην πορεία.

Εγώ τουλάχιστον παλεύω να εκτιμήσω τα turn-based στοιχεία στην εξερεύνηση. Υπάρχουν βασικά σημεία όπου έχει νόημα, αλλά τις περισσότερες φορές απλά μετακινείτε έναν καθορισμένο αριθμό κενών και στη συνέχεια περνάτε στην επόμενη στροφή χωρίς λόγο να αναρωτηθείτε πραγματικά γιατί κάνετε την εν λόγω κίνηση. Είναι turn-based κίνηση χωρίς επιπτώσεις ως επί το πλείστον, και εκτός μάχης, δεν αισθάνομαι ότι έχει ενσωματωθεί σωστά. Προσθέστε σε αυτό την περιορισμένη πρόοδο ανά πράξη καμπάνιας. Κάθε δραστηριότητα, μάχη, τοποθεσία που εξερευνάτε κ.λπ. παρέχει στον κύριο ήρωά σας (τον χειριστή) εμπειρία. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αρμέγετε μία πράξη, το Lavapotion έχει θέσει ένα ανώτατο όριο επιπέδου σε κάθε πράξη, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από λίγη εξερεύνηση δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορείτε πραγματικά να κάνετε για να βελτιώσετε τον χαρακτήρα σας. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν δεν συναντούσατε ένα αφεντικό στο τέλος κάθε πράξης που σας σφάζει απολύτως με πολύ ανώτερες μονάδες παρά την προετοιμασία σας, μια ήττα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε κάθε πράξη από το μηδέν. Υπάρχει μια σαφής διαφορά με τη δυσκολία και τον τρόπο με τον οποίο μεταπηδά από μια πρόκληση σε ένα τετράγωνο κλωτσιά στα δόντια, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη επιλογή δυσκολίας, κάτι που είναι λίγο απογοητευτικό στην πράξη.

Τούτου λεχθέντος, το Lavapotion έχει παραδώσει ένα αρκετά ικανό και ευρύ σύστημα μάχης, το οποίο θα ενδιαφέρει ακόμη και όσους από εσάς συνήθως δεν τείνουν προς τα παιχνίδια στρατηγικής. Χρησιμοποιείτε μια ποικιλία μονάδων για να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον και να επιτεθείτε στους αντίπαλους εχθρούς σε έναν εξαγωνικό πίνακα γεμάτο εμπόδια και άλλες ενοχλήσεις. Έχετε ικανότητες να ασχοληθείτε και να χρησιμοποιήσετε και να τοποθετήσετε μονάδες για να αντιμετωπίσετε στην αρχή, και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ποτέ πάρα πολλές μονάδες για να πρέπει να διαχειριστείτε, η μάχη ρέει με μεγάλο ρυθμό και οι συναντήσεις συνήθως ολοκληρώνονται αρκετά γρήγορα. Για όσους από εσάς δεν προχωράτε με τη στρατηγική turn-based, υπάρχει επίσης ένα σύστημα αυτόματης μάχης, αλλά αυτό, από την εμπειρία μου, είναι λιγότερο επιτυχημένο από το να διεξάγετε και να οδηγείτε μόνοι σας τις μάχες. Νομίζω ότι το Songs of Conquest θα μπορούσε να επωφεληθεί από ελαφρώς βαθύτερα σεμινάρια, αλλά αν έχετε βασικές γνώσεις για παιχνίδια στρατηγικής, θα πρέπει να είστε περισσότερο από εντάξει με το να πάρετε και να παίξετε αυτό το παιχνίδι, καθώς είναι γενικά αρκετά απλό.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:

Εκτός από Songs of Conquest έχοντας μια άφθονη επιλογή μονάδων, λάφυρα για να κυνηγήσετε και να αποκτήσετε, χαρακτήρες από μια ποικιλία φυλών, ένα φανταστικό soundtrack που ταιριάζει απόλυτα στο θέμα και τον τόνο του παιχνιδιού και λεπτομερή και εντυπωσιακά γραφικά pixel που ταιριάζουν περαιτέρω στο λογαριασμό, η Lavapotion έχει επίσης διασφαλίσει ότι η κοινότητα που βοήθησε στη βελτίωση αυτού του παιχνιδιού μέσω της Πρώιμης Πρόσβασης θα φιλοξενηθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχει μια λειτουργία Map Editor που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει τα δικά του τραγούδια και εμπειρίες και, στη συνέχεια, ένα μέρος για να βρείτε τραγούδια που δημιουργήθηκαν από μέλη της κοινότητας για να συνεχίσετε το ταξίδι σας Songs of Conquest πολύ μετά την κυκλοφορία των πιστώσεων καμπάνιας. Για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν άλλους παίκτες στο πεδίο της μάχης, υπάρχει επίσης μια λειτουργία κατάκτησης (αψιμαχία). Θα πρότεινα σε όποιον θέλει να εμβαθύνει σε αυτό για να ολοκληρώσει πρώτα την εκστρατεία, καθώς θα χρειαστείτε μια ευρεία και βαθιά κατανόηση του παιχνιδιού και των διαφόρων μονάδων για να ευδοκιμήσετε εδώ.

Θα ήθελα επίσης να αφιερώσω λίγο χρόνο για να επισημάνω την απόδοση του Songs of Conquest. Τα χρόνια της πρώιμης πρόσβασης είχαν σαφώς επίδραση στο πόσο γυαλισμένο είναι αυτό το παιχνίδι, επειδή στο χρόνο που το δοκίμασα για αυτήν την κριτική, είχα μηδενικά προβλήματα και δεν παρατήρησα απολύτως τίποτα που θα επηρέαζε και θα έσπαγε τη βύθιση. Αυτός είναι ένας φανταστικά γυαλισμένος indie τίτλος και η Lavapotion θα πρέπει να είναι απίστευτα περήφανη για αυτό.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, για όσους αναζητούν ένα παιχνίδι στρατηγικής για να συνδεθούν για το υπόλοιπο του Μαΐου, το Songs of Conquest μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο. Είναι γεμάτο περιεχόμενο, έχει γυαλισμένη λάμψη που πολλά άλλα παιχνίδια αποτυγχάνουν να επιτύχουν, είναι εύκολο να το πάρετε και να το παίξετε και έχει συστήματα που κάνουν ακόμη και τα πιο περίπλοκα στοιχεία του προσιτά ή ανυπέρβλητα. Δεν είναι τέλειο και έχει μερικούς λόξυγκας, αλλά ως επί το πλείστον, αυτός είναι ένας αρκετά φανταστικός τίτλος turn-based από το Lavapotion.

08 Gamereactor Greece
8 / 10
+
Γεμάτο περιεχόμενο. Εξαιρετικές δυνατότητες κοινότητας. Γυαλισμένο. Εντυπωσιακή παρουσίαση. Φοβερό soundtrack.
-
Ορισμένα στοιχεία εξέλιξης χάνουν το στόχο. Αισθάνεται λίγο υπερβολικά ψημένο με το θέμα που βασίζεται στη σειρά.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Related texts

Songs of Conquest Score

Songs of Conquest

ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ. Γράφτηκε από Ben Lyons

Το turn-based παιχνίδι στρατηγικής του Lavapotion φεύγει από την Early Access, αλλά αξίζει τον χρόνο σας τώρα που βρίσκεται στην κατάσταση 1.0;Φόρτωση ακόλουθου περιεχομένου