Ελληνικά
Gamereactor
άρθρα

Xbox Games Showcase Οι μεγαλύτεροι απόντες του 2024

Κοιτάζουμε πίσω σε όλες αυτές τις μεγάλες ανακοινώσεις που έμειναν έξω από την εκδήλωση της Microsoft για τις οποίες θέλουμε να μάθουμε περισσότερα.

HQ

Το Xbox Games Showcase έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ισχυρά και ποικίλα αυτής της νέας εποχής χωρίς E3. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές για το τι επρόκειτο να αποκαλύψουν η Sarah Bond, ο Phil Spencer και ολόκληρη η εταιρεία στους παίκτες για το μέλλον. Όχι μόνο για να εδραιώσουν το μακροπρόθεσμο σχέδιό τους με το Game Pass, αλλά και για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη σε μια κοινότητα παικτών που ήταν όλο και πιο επιφυλακτικοί με την πλατφόρμα Xbox, ειδικά μετά τις πρόσφατες απολύσεις προσωπικού και το κλείσιμο στούντιο.

Το Xbox έπρεπε να κάνει μια βουτιά, και πραγματικά πιστεύουμε ότι το έκανε, αλλά δεν μπορούσαμε παρά να χάσουμε μερικές ανακοινώσεις στο συνέδριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συντάξαμε μια λίστα με τους μεγάλους απόντες από το Xbox Games Showcase και ερευνήσαμε (όσο το δυνατόν περισσότερο) τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για καθεμία από αυτές.

Xbox Games Showcase Οι μεγαλύτεροι απόντες του 2024

1. Everwild (σπάνιο)

Η επόμενη αρχική IP της Rare ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019 και έκτοτε η ανάπτυξή της έχει αντιμετωπιστεί μάλλον αθόρυβα. Φαίνεται ότι το Sea of Thieves έχει κρατήσει την ομάδα πολύ απασχολημένη, καθώς αυτό το έργο αντιμετωπίζει τεχνικές προκλήσεις. Η ανάπτυξη της έκδοσης PS5 του Sea of Thieves σίγουρα δεν βοήθησε, αν και πρόσφατες φήμες δείχνουν ότι είναι ακόμα σε καλό δρόμο και το Xbox διατηρεί στον ιστότοπό του ότι θα έρθει στις τρέχουσες κονσόλες Xbox και στο Game Pass.

Αυτό είναι μια διαφήμιση:
HQ

2. Το επόμενο φωτοστέφανο (343 Industries)

Ναι, ξέρουμε, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι υπάρχει ένα νέο Halo σε εξέλιξη, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μια αριθμημένη έκτη δόση ή για επανεκκίνηση (όλα βασίζονται σε ασύνδετες πληροφορίες και φήμες), αλλά είμαστε απρόθυμοι να σκεφτούμε ότι το Xbox έχει ξεχάσει το πιο σημαντικό franchise του. Το μόνο πράγμα που είναι ξεκάθαρο για εμάς είναι ότι το χθεσινοβραδινό συνέδριο θα ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένο αν είχαμε δει αποδείξεις ζωής από το Halo, και εξακολουθούμε να είμαστε έξυπνοι από την απουσία του.

Xbox Games Showcase Οι μεγαλύτεροι απόντες του 2024
Αυτό είναι μια διαφήμιση:

3. Λαθρεμπόριο (Avalanche Studios)

Θυμάστε το λαθρεμπόριο; Ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των Xbox Game Studios κατά τη διάρκεια της E3 το 2018. Ήταν προφανώς μια πολύ βιαστική ανακοίνωση, καθώς μόλις είχε ξεκινήσει τον κύκλο ανάπτυξής της. Έχουν περάσει έξι χρόνια από εκείνο το τρέιλερ που μας υποσχέθηκε μια εμπειρία συνεργασίας ανοιχτού κόσμου, αλλά η Avalanche Studios δεν έχει πει λέξη γι 'αυτό. Αν και προσωπικότητες όπως ο Tom Henderson ισχυρίζονται ότι είναι «ακόμα ζωντανή» (κάτι που δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό), είναι πιθανό ότι η Contraband έχει πέσει θύμα της τρέχουσας κρίσης της βιομηχανίας, ειδικά μετά τις απολύσεις της Avalanche και το κλείσιμο δύο γραφείων τις τελευταίες εβδομάδες.

HQ

4. OD (Kojima Productions)

Πολλοί από εμάς εκπλαγήκαμε που δεν είδαμε τον Hideo Kojima να ανεβαίνει στη σκηνή απευθείας από τον καλό του φίλο Geoff Keighley τη νύχτα του Summer Game Fest, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι ο λόγος ήταν ότι το Overdose (ή OD) αποθήκευε τις κάρτες του για την παρουσίαση του Xbox Games Showcase, καθώς έχει προγραμματιστεί ως αποκλειστικό Xbox. Αλλά χθες η παράσταση τελείωσε και δεν υπήρχε κανένα σημάδι ούτε του ιαπωνικού δημιουργικού ούτε του παιχνιδιού. Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Καθόλου. Ο Kojima είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γνωρίζουμε ότι περιοδεύει στον κόσμο αναζητώντας γνωστά πρόσωπα για να συμπεριλάβει στο OD. Εκτός αυτού, το παιχνίδι αποκαλύφθηκε επίσημα στον κόσμο στα The Game Awards πέρυσι, οπότε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

HQ

5. Έργο: MARA (Ninja Theory)

Εντάξει, οπότε ίσως αυτή να μην ήταν η καλύτερη στιγμή για τους Ninja Theory να επιδείξουν τη νέα τους IP τρόμου, με τις φωτιές του Hellblade II να σιγοκαίνε ακόμα, αλλά θα ήταν ανακούφιση να δούμε έστω και ένα σύντομο teaser στην εκδήλωση και ενισχύει την ιδέα ότι το στούντιο είναι "έξω από το δάσος". Το Project Mara παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και γνωρίζουμε ότι το Xbox έχει δώσει το πράσινο φως για ένα νέο έργο στο Ninja Theory. Θα είναι τώρα τα βαριά μηχανήματα σε κίνηση με το παιχνίδι; Ίσως. Θα σας συγχωρέσουμε για αυτό.

HQ

6. Towerborne (Στωικό στούντιο)

Από όσο μπορούμε να διαβάσουμε στον ιστότοπο του Xbox, το Towerborne πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024. Φαίνεται περίεργο λοιπόν, ότι η περιπέτεια δράσης από το Stoic δεν πήρε καν ένα νεύμα στο Xbox Games Showcase. Οι άνθρωποι το έπαιζαν πέρυσι στο Gamescom και λαμβάνοντας υπόψη την καλή πίστη που δημιούργησε ο Stoic με το The Banner Saga, θα νομίζατε ότι το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο και αρκετά έτοιμο για να εμφανιστεί τουλάχιστον για μερικά λεπτά. Προφανώς όχι. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα κακό για την ανάπτυξη / κυκλοφορία του.

Xbox Games Showcase Οι μεγαλύτεροι απόντες του 2024

7. Ara: History Untold (παιχνίδια οξειδίου)

Η απάντηση του Xbox στο Civilisation, Ara: History Untold είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής 4X που φαίνεται να ρίχνει μια βολή στον βασιλιά, φτιαγμένο από ειδικούς στο είδος. Το παίξαμε πέρυσι στην Gamescom, και όμως δεν είχαμε την ευκαιρία για μια εμφάνιση εδώ. Και πάλι, περίεργο δεδομένου ότι εμφανίστηκε κάποτε μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του Xbox για φέτος.

8. Κουρδιστή επανάσταση (inXile Entertainment)

Δίνοντάς μας σοβαρά vibes Bioshock όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, φέτος αισθάνθηκε σαν την τέλεια στιγμή για να μάθετε περισσότερα για το Clockwork Revolution του InXile. Ωστόσο, χωρίς κανένα νεύμα φέτος, τα ερωτήματά μας θα παραμείνουν αναπάντητα για λίγο ακόμα, φαίνεται. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο καταχωρήσεις παραπάνω, τουλάχιστον αυτή δεν είχε συνημμένο παράθυρο κυκλοφορίας.

9. Οι εξωτερικοί κόσμοι 2 (Obsidian Entertainment)

Εντάξει, αυτό είναι λίγο περισσότερο ένα όνειρο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Obsidian εργάζεται ήδη στο Avowed για να κυκλοφορήσει φέτος, αλλά θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε ότι το στούντιο έχει πολλά σίδερα στη φωτιά. Το Outer Worlds 2 δεν ήταν απαραίτητα μια πιθανή εμφάνιση, αλλά είναι κάτι που θα περιμέναμε να δούμε κάποια στιγμή σύντομα. Μετά από όλα, με το The Elder Scrolls VI ακόμα χρόνια και χρόνια μακριά, το Obsidian θα βασιστεί για να μας δώσει στους οπαδούς των RPG μερικά καλά φαγητά για το χρόνο μέχρι την επιστροφή της Tamriel.

10. Hollow Knight: Silksong (Ομάδα Cherry)

Είναι ακόμη μια βιτρίνα παιχνιδιών αν δεν έχετε ανθρώπους που φωνάζουν για το πάντα άπιαστο Hollow Knight: Silksong. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα παρουσιαστεί στη συνέχεια σε ένα Nintendo Direct, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι εμφανίστηκε τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Xbox 2022, υπήρχαν κάποιες προσδοκίες και χθες το βράδυ. Δυστυχώς, δεν ήταν χθες το βράδυ, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω απελπισία μεταξύ των οπαδών της Team Cherry, καθώς φαίνεται ότι ακόμη ένας χρόνος θα μπορούσε να περάσει χωρίς ουσιαστικά νέα.

Μπόνους: Η επόμενη φορητή κονσόλα του Xbox

Θέλαμε να κρατήσουμε για τελευταία φορά το κερασάκι στην τούρτα που χθες ήταν «τόσο κοντά» στην αποκάλυψή της, καθώς η Sarah Bond μίλησε για το μέλλον του hardware. Στο τέλος έδειξε μόνο τα νέα μοντέλα Xbox Series για τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά επανέλαβε το μάντρα να παίζει παιχνίδια Game Pass "οπουδήποτε". Έλα Sarah, απλά πες μας αν συμβαίνει πραγματικά, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εξοικονομούμε, εντάξει;Φόρτωση ακόλουθου περιεχομένου